nieuws

MEER NIEUWS


Roedion Henrique ontvangt scholarship New Mexico

Roedion Henrique, een voormalig speler van de Amsterdam Panthers, heeft volgens ingewijden een full scholarship ontvangen voor Division I school New Mexico.

Henrique speelde vorig seizoen voor de Reedley College Tigers. Trots op onze Zuidoostenaar!

Ook CFL-talent Tyron Vrede is gedraft door de Ottawa Redblacks en gaat zijn dromen achterna. Deze Amsterdammer is een grote inspiratie voor veel jonge spelers uit Zuidoost.

Lees zijn motiverende interview hier.


Freerunnen iets voor jou?

Op 7 september 2020 opent de eerste Freerun University haar deuren in Amsterdam Zuidoost.

Freerunning is méér dan alleen een sport, het is een lifestyle! Je traint met elkaar als een grote familie! Freerunning is niet alleen een fysieke training maar ook een mentale training. Tijdens het freerunnen leer je je dromen te verwezenlijken en je angsten te overwinnen!

Pak nu je kans om gratis kennis te maken met deze snel groeiend urban sport.

Kijk voor meer info op www.freerununiversity.com.

NK atletiek in Den Haag, 26 juli 2019

AV Feniks is goed vertegenwoordigd op de NK in Den Haag. Judith Essemiah slingerde de kogel naar 52,01 meter, goed voor plek 5!
Sarah Itiola liep een mooie race (12,29sec) in de halve finale van de 100 meter Sprint in baan 4. In baan 3 liep Dafne Schippers, in baan 5 N’ketia Seedo. Nadine Visser liep in baan 1. Zoë Sedney liep ook mee. Dan doe je leuk mee aan het NK als B-junior. Super! Hierbij een filmpje van halve finale 100m van Sarah. Zij doet ook mee op de 200m.

Voor Feniks ook in de 100m finale heren: Rafaël Bouju, 6e plaats! Gefeliciteerd!


Nieuwe Wereldkampioene Schaken uit Zuidoost

Nederland heeft er weer een wereldkampioene bij! Eline Roebers van Schaakclub Chaturanga uit Amsterdam Zuidoost pakte op 22 december 2020 de titel bij het online WK in de categorie meisjes t/m 14 jaar. In de finale won ze 1.5-0.5 van de Hongaarse Zsoka Gaal, nadat ze eerder o.a. Machteld van Foreest had uitgeschakeld.


Meer op: www.schaaksite.nl


Marlon Landbrug: ‘‘Je hoeft niet bang te zijn om anders te zijn.’’


De 22-jarige topsporter Marlon Landbrug groeide op in de Bijlmer. Op jonge leeftijd koos hij ervoor om te gaan hockeyen, in plaats van dat voetballen ‘wat iedereen al deed’. Inmiddels heeft hij zijn opleiding aan het ROC van Amsterdam afgerond en is zijn hobby hockey, zijn fulltime baan geworden. Afgelopen zomer maakte hij zijn debuut in het hockeyteam van Oranje. Lees verder...

Regian Eersel kickboks
regian

Vechtende kok uit Zuidoost pakt wereldtitel kickboksen

De in Zuidoost wonende Regian Eersel is gisteren de eerste lichtgewicht kickbokskampioen ooit geworden van federatie One Championship.

In Singapore versloeg Eersel dat andere kickboksfenomeen uit Nederland, Nieky Holzken. Vlak voor het einde van de vierde ronde sloeg Eersel toe met een harde knie recht in het gezicht van Holzken, die meteen naar de grond ging. Holzken kon de partij nog wel uit vechten. Maar Regian Eersel werd daarna unaniem gekozen tot winnaar.


18-5-2019 AT5

 

Zuidoost verovert 9 medailles bij ‘VII Int Wushu Competitie’ in Madrid
Afgelopen weekend was Shaolin Wuhun Helan uit Amsterdam Zuidoost in de Spaanse hoofdstad Madrid voor de internationale Kungfu kampioenschappen ‘VII Int Wushu’. Het was de zevende editie van dit evenement. De Kungfu school uit Zuidoost was zeer succesvol en wist ondanks het hoge en stevige competitieniveau negen medailles in de wacht te slepen. De debutant Hidde Aans-verkade slaagde erin om twee gouden medailles te veroveren. De andere medaillewinnaars waren: Damian Saharie (brons en zilver), Faried Amanatkhan (tweemaal brons), Brenda Ete (brons) en Erwin Dörr (tweemaal zilver).


12-6-2019 Bijlmer&Meer